3FM nieuws

Alles wat jij moet weten over DGTL: 's werelds meest innovatieve festival op de NDSM-werf

foto: Kirsten van Santen
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat jij moet weten over DGTL: 's werelds meest innovatieve festival op de NDSM-werf

Net als vorig jaar is 3FM weer op DGTL te vinden. Het hele weekend zal 3FM-dj Justin Verkijk speciale sets en interviews hosten vanuit de hijskraan op het festivalterrein. Maar DGTL is zo veel meer dan alleen muziek. Hieronder heb je al het unieke aan het festival op een rijtje.

Dit hele weekend kun je alles via NPO 2 Extra, de social mediakanalen van Justin en NPO 3FM volgen. Achteraf kun je de dj-sets terugvinden op het YouTube-kanaal 3FM Live.

Duurzaamheid

Alhoewel het tegenwoordig een veelvoorkomend punt is op festivals, was DGTL wereldwijd het allereerste volledig circulaire festival. Hiermee willen zij alle impact die het festival heeft op een of andere manier afzetten. Dat begint bij het gebruiken van hardcups in plaats van wegwerpbekers, maar bij DGTL gaan ze nog veel verder dan dat.

Denk bijvoorbeeld aan het serveren van enkel plantaardig eten, en het recyclen van jouw poep en plas om eten te verbouwen. Of artiesten zo duurzaam mogelijk laten invliegen van over heel de wereld. Op de website van DGTL kun jij in vijf korte video's de duurzame ambities van DGTL ontdekken.

Een veilige omgeving

Ook is DGTL een koploper op het gebied van persoonlijke veiligheid. Zo hebben zij een in-huis opgeleide "Awareness Crew". Deze groep mensen dragen herkenbare outfits en zijn er om jou te helpen met elke vervelende situatie. Ben je uitgescholden, racistisch of homofobisch benaderd, of ga je gewoon niet zo lekker? Dan kun jij bij het Awareness Team terecht, en helpen zij jou verder. Check hieronder een interview waarin alles wordt uitgelegd.

3FM x DGTL

Het hele weekend kun jij in de kraan exclusieve dj-sets bijwonen van je favoriete artiesten, en sta jij met een klein clubje festivalgangers helemaal los te gaan. Justin Verkijk host deze stage, dus klim vooral de trap op een feest mee!

Heb je naast tickets gegrepen, maar wil je toch wel meegenieten van de sets? Dan ben jij komend weekend bij NPO 2 Extra aan het goede adres. Tune in en ga twee dagen los!

Ster advertentie
Ster advertentie